SZÓKINCSBŐVÍTÉS A BLOGOMON

 

Növeld a magabiztos nyelvtudásodat ingyen, a szókincsed bővítésével! Olvass kétnyelvű cikkeket, történeteket a blogomon!

Az angol  nyelvvizsga szövegértés (reading) feladatához nélkülözhetetlen a megfelelő szókincs. Így ha nyelvvizsgázni készülsz, vagy egyszerűen csak szeretsz állatos, vagy önfejlesztős szövegeket olvasgatni, iratkozz fel a blogomra (www.onbizalomfejlesztes.hu), és értesítést kapsz a legfontosabb írásokról. Minden magyar szöveget angolra is lefordítottam, így a cikkek végére kattintva, szótár használata nélkül egyből láthatod az angol verziót külön ablakban megnyílva (www.confidenceinlife.com).

Hasznos gyakorló lesz, hiszen megspórolod a szótárazást és egyből 100%-ban meg is érted a szövegeket, ezen kívül pedig  tanácsokat találhatsz arra vonatkozóan is, hogy milyen módon növelheted a magabiztosságodat. Ez utóbbi nemcsak az élet legtöbb területén, de az idegen nyelven való kommunikációhoz is nélkülözhetetlen. 

Mivel a megfelelő szókincs elsajátítása egy viszonylag lassú folyamat, nagyfokú kitartást és rendszerességet igényel. Fontos, hogy ne a tervezett vizsga előtti hetekben álljál csak neki, hanem már hónapokkal azelőtt.  Természetesen az adott nyelvvizsga témaköreit is figyelembe kell venned, de ha nem akarod közben elveszíteni a motivációdat, a  legjobb, ha szokássá alakítod, hogy napi szinten olvasgatsz olyan angol cikkeket, szövegeket is, amik téged érdekelnek, az idegen szavak kiejtését pedig meghallgathatod egy online szótárban.

Az új kifejezéseket  hangosan is célszerű elismételni mindkét nyelven, hiszen ezzel rögzül a helyes kiejtés és a jelentés is. Mivel a nyelvtanulóknak általában kevés lehetőségük van a szóbeli gyakorlásra, sokan frusztrálva érzik magukat, mikor angolul kell megszólalniuk. Ha hangosan olvasod fel magadnak a szövegeket, ez az odafigyelésben és a megértésben is segít, valamint az önbizalmadat is növeli a nyelvhasználat során.

Ez persze a másokkal való idegen nyelvű szóbeli kommunikációt nem helyettesíti, vagyis mindenképpen próbálj meg arra is rendszeresen időt szakítani a nyelvtanulás során.

 

szókincsbővítés a blogomon

Comments are closed