Bemutatkozás

 

Jánky Szilvia

Üdvözöllek, Jánky Szilvia vagyok.

 

A Fluentenglish Oktató Irodát  két évtizedes oktatási tapasztalattal, diplomás angol nyelvtanárként alapítottam. Itt magánórak keretein belül tanulnak angolt a diákok korosztálybeli korlát nélkül, miközben a kommunikáció központú nyelvoktatására helyezem a hangsúlyt a hagyományos képzésekkel szemben.

Zalaegerszegen a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban érettségiztem 1997-ben, majd a Szent István Egyetemen környezetgazdálkodási agrármérnökként, később pedig a Nyugat Magyarországi Egyetemen angol nyelv és irodalom tanár szakon végeztem. 

Ez utóbbi szakdolgozatomat kitartó napi szintű munkával két éven át írtam, miközben összesen körülbelül 30-40 angol nyelvű  módszertani könyvet olvastam el és dolgoztam fel. A célom a legjobb módszer megtalálása volt a felnőttek kommunikáció központú nyelvtanításához, valamint a nyelvtan szerepének fontosságára voltam kivancsi, az eredményeket pedig a mai napig hasznosítom a tanításban.

A tanulmányaim, a munkám és a magánéletem során folyamatosan fejlődött az angol kommunikációs készségem. Több, mint 10 évet töltöttem logisztikai pályán beszerzési majd tervezési területen, ahol különböző nemzetiségű beszállítókkal és vevőkkel tartottam a kapcsolatot. Emellett körülbelül 20 éve foglalkozok angol magántanítással (és matematika korrepetálással), először mellékállásban, majd főállású egyéni vállalkozóként. Mindeközben dolgoztam állami, valamint alternatív iskolában, kihelyezett céges oktatásokat és nyelviskolákban tanfolyamokat tartottam, valamint nyelvvizsgáztató tanár végzettséget szereztem. Még otthon is angolul folyik nálunk a kommunikáció, mivel a párom nem magyar anyanyelvű.

A tanítás és az állatvédelem kettőssége folyamatosan áthatja az életemet, és mind a kettővel vannak terveim.

Mivel céljaink elérésének sokszor a legnagyobb gátja az önbizalom, létrehoztam a kétnyelvű Önbizalom fejlesztés blogot, hogy segítséget nyújtsak a magabiztosság és az önbecsülés fejlesztésében, és ezzel együtt népszerűsítsem az állatainkkal való helyes bánásmódot is. Tanácsokat, cikkeket tartalmaz az önbizalom, a boldogság, és a jóság témakörein belül, ezen kívül örökbefogadott kutyákról szóló és a témához illő igaz történetek olvashatóak magyar és angol nyelven, vagyis kiválóan alkalmas az angol szókincs fejlesztésére is.

www.onbizalomfejlesztes.hu angol verziója a www.confidenceinlife.com, így ha valaki az olvasást össze szeretné kötni a nyelvtanulással, a cikkek végén lévő linkre kattintva tekintheti meg a fordítást.

Az angol órákon általában Foxy kutyám is részt vesz, mivel köztudott, hogy egy kisállat megnyugtató hatással van az emberekre. Észrevettem, hogy mellette a diákjaim angol beszéde is folyékonyabb lett, oldódott a feszültségük.

Foxy

Az oktatás helyszíne:

Online, vagy Zalaegerszegen. ( Landorhegyi út 25)

 

Kapcsolat:

tel:06/30/868-0703

fluentenglish.hu@gmail.com

facebook

Comments are closed